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ANSI C63.4 

2014 

Item 11 and 

footnote g 

Table I T Footnote 8 strictly relates double-ridged guide 

horn aperture D to the measurement distance R 

with  

R ≥  2 D
2
/ λ 

 
whereas  C63.5 states/allows in 5.2:  

   
“NOTE—An antenna calibrated at a distance less 

than R =  2 D
2
/ λ 

shall be used only at the calibrated distance.”   

 

Will C63.5 be adapted to C63.4 in the next 

revision or is the strict condition in footnote 

unintentionally contradicting C63.5? 

The two referenced statements are not in conflict and apply to 

different situations.   

 

The normative text in ANSI C63.5:2006, Clause 5.2, states: “Horn 

antennas shall be calibrated at a distance equal to or greater than R 

= 2D
2
/λ;” which is identical to the text in Footnote g of Table 1 in 

C63.4:2014.  This (normative) footnote states the requirement for 

the product measurement distance rather than antenna calibration 

distance. 

 

The note at the end of clause 5.2 of ANSI C63.5:2006 which is 

informative provides guidance to the user in case the antenna is 

calibrated at a distance less than the Rayleigh (far-field) distance. 

 

ANSI C63.5:2006 is referenced in standards other than ANSI 

C63.4. Hence the measurement distance was included in the 

calibration standard. However, if an antennas is calibrated in 

accordance with C63.5-2006 and is used for product 

measurements in accordance with C63.4:2014 the requirement in 

ANSI C63.4 will take precedence and the antenna is required to be 

calibrated at a distance greater than 2D
2
/λ. Therefore, the note in 

clause 5.2 of C63.5:2006 and the footnote g of Table 1 (and 



ANSI-ASC-C63
®
 Interpretation Request submission form Page 2 of 2 Form Rev. 1 

Standard Clause/ 
Sub clause 

Paragraph 
Figure/ 
Table 

Type  
(General/ 
Technical/
Editorial) 

Comment / Inquiry Subcommittee Response 
(to be filled in by Subcommittee Chair) 

footnote f of Table 2) in C63.4:2014 are not contradicting each 

other. 

 

The subsequent information is provided for informational 

purposes only and is included in the next revision of ANSI C63.5 

which is currently in its balloting period.  As such, the information 

may be subject to change and it is not part of the interpretation but 

is provided for informational purposes only.    The current 

balloting version of C63.5 disallows calibration distances less than 
30.62 /R D λ< , Antenna factors measured at distances 

3 2/0.62 2 /D R Dλ λ≤ <  shall be deemed acceptable at the 

calibrated distance and antenna factors measured at distances R ≥ 

2D
2
/λ shall be deemed acceptable at the calibrated distance and 

greater.  This is and will remain in agreement with product 

measurement distance as described in footnote g of Table 1 in 

C63.4:2014 

 


