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  ANSI-ASC-C63® Interpretation Request Form 

 
 

This form shall be used for submission of Interpretation Requests related to ANSI-IEEE standards that are within the responsibility of ANSI-

ASC-C63
®
. The eight parts of the form must be filled out completely, with the exception of the Subcommittee Response, to ensure expedient 

processing. This completed form is to be submitted to the Secretary of ANSI-ASC-C63
®
 via e-mail.  

 

 

Submission Date Originator Name, Company 

12/17/2015 Yujiro Seki, IPS Corporation 

 

 
Standard Clause/ 

Sub clause 
Paragraph 
Figure/ 
Table 

Type  
(General/ 
Technical/
Editorial) 

Comment / Inquiry Subcommittee Response 
(to be filled in by Subcommittee Chair) 

ANSI 

C63.4-2014 

5.5.1 a) 1), 2) i), b) Technical The wording in ANSI C63.4-2014, clause 

5.5.1, limits the height of the absorber material 

to 30 cm, whereas CISPR 16-1-

4:2010+A2:2012 specifies the height of the 

illumination area that may be obstructed by 

absorber. 

 

ANSI C63.4-2014 5.5.1 a) 1), 2) i), b) “The 

RF absorbing material used on the 

reference ground plane…. shall have a 

maximum height (thickness) of 30 cm ….” 
 

CISPR16-1-4:2010+A2:2012, clause 8.3.1: 

“… illumination of the test volume for a 

height of up to 30 cm may be obstructed by 

absorber placed on the ground plane.” 

 

Please refer to the CISPR figure attached.  

It is correct that C63.4 does not allow absorber nominal height to 

exceed 30 cm to place some limit on the height of the 

absorber.  For validation of the interpretation of a given 

requirement in CISPR 16-1-4, contact the responsible committee 

which is CISPR Subcommittee A, not ANSI C63. 
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Standard Clause/ 
Sub clause 

Paragraph 
Figure/ 
Table 

Type  
(General/ 
Technical/
Editorial) 

Comment / Inquiry Subcommittee Response 
(to be filled in by Subcommittee Chair) 

     

The bottom of the test volume is raised from 

the floor and the test volume may be 

obstructed by the absorber material up to 30cm 

from its bottom. 

CISPR16-1-4:2010+A2:2012, Figure 21 – 

SVSWR Positions (height requirements) Key:  

“ha: the portion of the test volume that is 

obstructed by absorber placed on the floor 

(30cm maximum)” 

 

 

This means a lab may use absorbers exceeding 

30 cm as per CISPR, but it may not when it 

applies ANSI. 

 

We would like to know if the fundamental idea 

for both standards is the same, and if positive, 

we would like to suggest that the wording be 

changed in order to specify a 30 cm 

obstruction area instead of simply limiting the 

absorber height. 

 

This will allow test sites that only test tabletop 

equipment to have more options such as to 

raise test volume and use taller absorbers. This 

may also contribute to improve SVSWR 

characteristics and evade economic burden for 

those labs that only possess >30 cm absorbers. 
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Attachment 
 
CISPR16-1-4:2010+A2:2012 
Figure 21 – SVSWR Positions (height requirements) 

 


