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5.5.1  Technical If SVSWR has been performed at 3 or 10 

meters and an alternative measurement 

distance is used (e.g. 1 or 5 meters) is SVSWR 

required at that distance? 

 

Per 8.2.4, the measurement antenna is allowed 

to be moved over the four sides of an EUT that 

is larger than the beamwidth of the antenna. 

Does SVSWR have to be performed in 

multiple antenna positions to address 

measurement of large EUTs? For example, if 

SVSWR has been done for a 2 meter quiet 

zone, would it have to be done at antenna 

positions on each side of the original position 

to address EUTs of 4 meter width? 

 

 

If a 10 meter measurement distance is used 

above 1 GHz, what are the recommended ways 

to address sensitivity and dynamic range? 

 

Due to different reflection patterns at different measurement 

distances SVSWR needs to be measured and meet the 

requirements at any product measurement distance and / or 

location.  Products are not to be measured at a distance other than 

that those distances the site has been qualified for. 

 

If the antenna is moved outside the location that SVSWR was 

originally characterized as permitted by paragraph 1 of Clause 

8.2.4 then additional SVSWR measurements would need to be met 

at each of the receive antenna locations. 

 

ANSI-ASC-C63 does not provide guidance on the methods 

required to maintain adequate system sensitivity and dynamic 

range.  We are therefore unable to address this part of your 

Interpretation Request.  You may wish to consult with various test 

equipment manufacturers to discuss your specific needs. 

 

 


