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  ANSI-ASC-C63® Interpretation Request Form 

 
 

This form shall be used for submission of Interpretation Requests related to ANSI-IEEE standards that are within the responsibility of ANSI-

ASC-C63
®
. The eight parts of the form must be filled out completely, with the exception of the Subcommittee Response, to ensure expedient 

processing. This completed form is to be submitted to the Secretary of ANSI-ASC-C63
®
 via e-mail.  

 

 

 

Submission Date Originator Name, Company 

08/04/2015 Tim Lee, Underwriters Laboratories 

 

 
Standard Clause/ 

Sub clause 
Paragraph 
Figure/ 
Table 

Type  
(General/ 
Technical/
Editorial) 

Comment / Inquiry Subcommittee Response 
(to be filled in by Subcommittee Chair) 

C63.10-

2013 

6.6 All (6.6.1, 

6.6.2, 6.6.3, 

6.6.4, 6.6.5) 

Technical The scope should be limited to the frequency 

range 1 GHz to 40 GHz 

 

Many general procedures given in sub clause 

6.6 are in conflict with specific procedures for 

radiated measurements above 40 GHz given in 

clause 9. Conflicting procedures include, but 

are not necessarily limited to, measurement 

antenna height scan, exploratory radiated 

procedures and final radiated procedures. 

It is agreed that these sections should be limited to measurements 

below 40 GHz.  This interpretation form will be provided to the 

relevant C63
®
 SC1 working group, to serve as a request for the 

matter to be addressed in the next edition of C63.10. 

 

C63.10-2013 supporting provisions: 

a) “9.13 Measurement of harmonic and spurious emissions at or 

below 40 GHz 

Use the standard test methods described in 6.3 through 6.6.” 

It is notable that 9.12 for emissions above 40 GHz does not 

similarly cross-reference 6.3 through 6.6. 

b) Footnote 75 in the first paragraph of Clause 9 cites 47 CFR 

15.253, 15.255, 15.257. The associated rows 74 to 88 in Table 

A.2 of Annex A do not cross-reference 6.6. 
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Standard Clause/ 
Sub clause 

Paragraph 
Figure/ 
Table 

Type  
(General/ 
Technical/
Editorial) 

Comment / Inquiry Subcommittee Response 
(to be filled in by Subcommittee Chair) 

C63.10-

2013 

9.5 Equation 23 Technical EIRP = PCOND – GEUT is incorrect. 

The correct equation is: 

EIRP = PCOND + GEUT 

Agreed.  This will be corrected in the next edition of the standard. 

C63.10-

2013 

9 9.1 and/or 9.9 Technical The required EUT height should be specified 

as not less than 0.8 m. 

 

In the absence of such a specification there is 

currently no text in clause 9 that would 

supersede the general EUT height requirement 

of 1.5 m for measurements above 1 GHz as 

given in sub clause 6.6. It is our understanding 

that a 1.5 m EUT height requirement was not 

the intent during the drafting of clause 9. 

 

A 1.5 m EUT height for measurements above 

40 GHz would place an undue burden on the 

procedures given in sub clause 9.9. 

 

Specifying an EUT height requirement of not 

less than 0.8 m for measurements above 40 

GHz is sufficient. 

 

The burden of the 1.5 m height is described 

below and the sufficiency of the 0.8 m height 

is analyzed on the next page. 

 

It is agreed that requiring a minimum height of 80 cm for 

measurements above 40 GHz is sufficient.  This interpretation 

form will be provided to the relevant C63
®
 SC1 working group, to 

serve as a request for the matter to be addressed in the next edition 

of C63.10. 
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a) Considerations that make a 1.5 m EUT height requirement burdensome for emissions above 40 GHz include: 

 

1) Measurement distances determined in sub clause 9.8 will typically be very short.  

2) Maximizing procedures in sub clause 9.9 require manually scanning around all surfaces of the EUT.  

3) Beamwidths of emissions will be narrow. 

 

b) These factors result in a need to hold the antenna/harmonic mixer assembly in one’s hand, as also stated in 

sub clause 9.1. At a 1.5 m EUT height one would need a stepstool or ladder to reach above the top surface of 

the EUT. One would also need to raise the spectrum analyzer to a height of ~1.5 m to accommodate the short 

external mixer LO/IF feed cable. 

 

c) A 0.8 m EUT height requirement is sufficient for emissions above 40 because the floor is many wavelengths 

away from the EUT at these frequencies. The following comparative analysis is made at the worst-case 

frequencies for the ranges (1 to 40 GHz) and (above 40 GHz). 

 

d) For the 1 to 40 GHz range: 

 

1) The longest wavelength in this range corresponds to 1 GHz, lambda is 0.3 m. 

 

2) Floor absorbers needed to meet SVSWR requirements will almost certainly be a minimum of 0.3 m thick, 

perhaps more. 

 

3) For EUT height = 0.8 m the separation to the floor is 2.67 wavelengths; 

i) If 0.3 m floor absorbers are utilized, the EUT is 1.67 wavelengths from the absorber tips; 

ii) If 0.5 m floor absorbers are utilized, the EUT is 1 wavelength from the absorber tips. 

 

4) For EUT height = 1.5 m the separation to the floor is 5 wavelengths; 

i) If 0.3 m floor absorbers are utilized, the EUT is 4 wavelengths from the absorber tips; 

ii) If 0.5 m floor absorbers are utilized, the EUT is 3.33 wavelengths from the absorber tips. 

 

5) Changing the EUT height from 0.8 m to 1.5 m yields a significant improvement at 1 GHz. 

 

e) For the range above 40 GHz: 

 

1) For the purpose of this analysis the longest wavelength in this range is represented by 40 GHz, lambda is 

0.0075 m. 

 

2) Floor absorbers might not be needed due to the narrow beamwidths of emissions and the directivity of 

the measuring antennas. If used, it is feasible to achieve >20 dB reflectivity with a 0.010 m thick 

absorber panels, and >27 dB with 0.025 m thickness. Alternatively the absorbers that meet SVSWR 

requirements to 18 GHz can be utilized if they are effective above 40 GHz. 

 

3) For EUT height = 0.8 m the separation to the floor is 107 wavelengths; 

i) With 0.010 m floor absorbers, the EUT is 105 wavelengths from the absorber panel; 

ii) With 0.025 m floor absorbers, the EUT is 103 wavelengths from the absorber panel; 

iii) Any improvement that results from increasing the separation past ~100 wavelengths will be 

insignificant compared to results at lower frequencies. 

 

4) If the absorbers that meet SVSWR requirements to 18 GHz are suitable and kept in place for 

measurements above 40 GHz: 

i) For 0.3 m floor absorbers, the EUT is 66.7 wavelengths from the absorber tips. The relative 

separation for 40 GHz at 0.8 m is >16 times that for 1 GHz at 1.5 m. 

ii) For 0.5 m floor absorbers, the EUT is 40 wavelengths from the absorber tips. The relative separation 

for 40 GHz at 0.8 m is 12 times that for 1 GHz at 1.5 m. 

 


